Kurser

Hunde fortrinsvis af brugshunderacerne optages på foreningens træningshold.

Eksempler på brugshunderacer: Schæferhund, Belgisk hyrdehund, Schnauzer, Rottweiler, Dobermann, Boxer, Howawart, Retrievere m.fl. På hvalpehold kan vi vælge at lave undtagelser fra ovennævnte – se under hvalpehold.

P1010756

Store hunde kræver aktivering og motion for at fungere i et hjem. Det er ikke nok for en hund at være tilskuer til familielivet, den bør også være en aktiv deltager.
Hvis man ønsker at ens hund er rolig, glad og tryg i hjemmet, skal den ikke bare have kroppen motioneret, den skal også bruge dens naturlige drifter.

Vi træner vores hunde efter samme program som politiets tjenestehundefører. Det betyder at vores hunde lærer det betjentene har brug for, at hunden kan, når de skal arbejde sammen.
Programmet indeholder derfor meget lydighed, sporsøg, gerningsstedssøgning, eftersøgning samt stop af bevæbnet figurant med beskyttelsesærme.
Nogen er utrygge ved tanken om, at lære sin hund at fange/bide en person. Der er dog ingen grund til at frygte, at hundene bliver aggressive over for mennesker. Hunden bruger udelukkende dens byttedrift og løber for at fange byttet (beskyttelsesærmet).

Vore hunde er grundet træningen velafbalanceret hunde, der er nemme at omgås i det daglige, fordi de får brugt deres naturlige drifter og deres energi under træningen, samt at de lærer at indgå som en del af familieflokken.

For alle medlemmer i Odder afdelingen gælder det, at vi er meget glade for hunde – både som arbejds- og familiehunde.